Міністр закордонних справ Радослав Сікорський повідомив, що кілька тисяч осіб вже зареєструвалися для участі в Українському легіоні (новому добровольчому військовому підрозділі) в Польщі, – пише Інтерфакс-Україна

“У Польщі ми починаємо готувати першу українську бригаду, що складається з добровольців у Польщі. У нас налічується до мільйона українців обох статей, і кілька тисяч із них вже зареєструвалися для участі в цьому призові. І що цікаво, багато хто з них справді хоче служити і ротувати своїх співвітчизників, але вони кажуть: ми не хочемо бути відправленими в бій, не будучи належно навченими та екіпірованими”, – розповів він на NATO Public Forum у Вашингтоні, де проходить саміт НАТО.

Він зауважив, що велика частина добровольців виявила готовність до служби та підкреслив важливість належної підготовки та екіпірування перед відправленням на передову.

В свою чергу Польща планує забезпечити всебічну підтримку українським добровольцям, включаючи навчання та необхідне військове обладнання, з метою забезпечення їхньої готовності до виконання завдань у складі Збройних сил України.

 

Завантажити ще...