Усі студенти-чоловіки в Україні пройдуть базову загальновійськову підготовку, за відмову від проходження якої можуть відрахувати із ВНЗ.

Кабінет міністрів України затвердив Порядок проведення базової загальновійськової підготовки громадян України, які здобувають вищу освіту, та поліцейських. Про це йдеться у постанові від 21 червня 2024 р. №734.

Згідно з документом, базова підготовка проводиться у закладах вищої освіти усіх форм власності.

Документом визначено, що базова підготовка включається до освітніх програм як окрема навчальна дисципліна і складається з теоретичної підготовки та практичної підготовки.

Теоретична підготовка проводиться на другому році навчання. Практична підготовка проводиться після опанування теоретичної підготовки у поточному навчальному році строком до одного місяця протягом травня – жовтня за рахунок часу, відведеного на канікулярну відпустку.

«Відмова здобувача освіти чоловічої статі, який визнаний придатним до військової служби, від проходження практичної підготовки базової підготовки є підставою для його відрахування із закладу освіти», – йдеться в постанові.

 

Завантажити ще...