18 липня Кабінет міністрів ухвалив проєкт змін до Податкового кодексу, що передбачає збільшення податкових надходжень до державного бюджету у 2024 році на 138,7 млрд гривень. Пропонується збільшити ставки окремих податків та розширити базу оподаткування.

Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Для фінансування додаткових військових потреб на суму 500,3 млрд грн уряд планує майже три чверті необхідних коштів отримати через внутрішні запозичення, перевиконання діючих доходів та економію витрат. Решту 138,7 млрд грн забезпечать за рахунок підвищення військового збору та акцизів.

Плановані зміни включають підвищення акцизів на тютюн та пальне з 1 вересня 2024 року, що дасть додаткові 16,9 млрд грн. Акциз на солодкі напої забезпечить ще 3,3 млрд грн. Підвищення військового збору для фізичних осіб до 5% та введення збору для юридичних осіб дозволить мобілізувати 121,8 млрд грн.

Додаткові 361,6 млрд грн планується отримати через внутрішні запозичення, перевиконання доходів бюджету та економію витрат. Всі зміни повинні бути затверджені Верховною Радою і підписані Президентом України.

 

Завантажити ще...