Кабмін додасть ще 6,8 мільярдів гривень на реалізацію програми «єВідновлення», повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочого візиту до Харкова. Ці кошти надійдуть з Всесвітнього банку та Банку розвитку Ради Європи.

Зазначено, що 2,4 мільярда гривень будуть спрямовані на ремонт житла українців, включаючи як поточні, так і капітальні відновлювальні роботи. Решта 4,4 мільярда гривень піде на фінансування житлових сертифікатів для 3000 громадян.

Прем’єр-міністр подякував Банку розвитку Ради Європи за підтримку цього ініціативи. Запуск програми «єВідновлення» для житла на територіях з активними бойовими діями тривав довго через складнощі в процесі верифікації пошкоджень.

До цього часу в рамках «єВідновлення» схвалено виплати на загальну суму приблизно 20 мільярдів гривень. На цей рік планується обробити 300 000 заявок громадян, чий житловий фонд постраждав від російської агресії, з метою забезпечити житлом мільйон українців.

У червні Мінфін разом з Банком розвитку Ради Європи підписали угоду про виділення Україні €100 мільйонів на компенсації за знищене внаслідок агресії РФ житло.

Завантажити ще...