Російські війська нещодавно активізували свої атаки на північний захід від Кремінної та на захід від Сватового. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Геолокаційні дані, опубліковані 1 жовтня, показують, що окупанти незначно просунулися на захід від Макіївки (північний захід від Кремінної). Також російський військовий блогер заявив, що російські сили просунулися на південь від цього населеного пункту.

Ще один воєнкор повідомив про просування військ на південь у полях на схід від Кругляківки (південний схід від Куп’янська). Крім того, Міноборони РФ заявило, що їхні підрозділи захопили село Вишневе (захід від Сватового), проте ISW не знайшов підтвердження цих заяв.

Російські сили продовжують наступальні дії на північний захід від Сватового, поблизу Стельмахівки; на захід від Сватового, біля Андріївки та Вишневого; а також на північний захід від Кремінної, біля Греківки, Макіївки, Невського, Новосадового, і на південний захід від Кремінної, поблизу Діброви, Григорівки, Серебрянського лісу та Серебрянки.

 

ISW підтвердив просування росіян під Кремінною
Ілюстрація ISW
Завантажити ще...