Уряд має провести швидкі перемовини з усіма інвесторами в нові енергетичні потужності в Україні та забезпечити виплату заборгованостей за вироблену електроенергію, щоб ці кошти були направлені на будівництво станцій відновлюваної енергетики та системи накопичення енергії. Про це заявив співзасновник Української асоціації відновлюваної енергетики Ігор Тинний,

Інвестори готові вкладати в розвиток зеленої енергетики в Україні за умови виплати заборгованостей за вироблену електроенергію. Ігор Тинний, співзасновник Української асоціації відновлюваної енергетики, закликав уряд швидко провести перемовини з приватними інвесторами та забезпечити повну компенсацію минулих боргів.

“Ми готові підписати угоди та використовувати кошти, отримані від погашення боргів, на будівництво нових систем накопичення енергії та відновлюваних енергетичних об’єктів протягом наступних 6-12 місяців”, – зазначив Тинний.

За його словами, в Україні припинено розвиток нових відновлюваних енергетичних потужностей, і це вимагає негайних заходів у відновленні інвестиційного інтересу. Він підкреслив необхідність побудови акумуляторних систем з загальною потужністю 2 гігавата та додаткових вітроенергетичних установок для забезпечення стабільності енергетичного балансу країни.

Тинний також висловив сподівання на міжнародну підтримку у зусиллях зі створення умов для сталого розвитку відновлюваної енергетики в Україні, особливо в умовах воєнного конфлікту.

 

Завантажити ще...