У Росії внаслідок проблем із шасі через неякісні запчастини п’ять з вісімнадцяти військових літаків Іл-76МД-90А вийшли із ладу – передає Укрінформ.

На постачальника запчастин для військових літаків Іл-76МД-90А в Росії порушили кримінальну справу через пошкодження інтересів держави. За даними слідства, Балашихинський ливарно-механічний завод придбав неякісні підшипники від невідомого виробника, які не відповідали вимогам документації. Ці запчастини використовувались для модернізації літаків, призначених для військових операцій.

За результатами розслідування, п’ять з вісімнадцяти літаків Іл-76МД-90А стали непридатними до польотів через проблеми з шасі, що викликали серйозні технічні несправності. Це спричинило значні фінансові втрати та загрози для безпеки країни.

 

Кримінальна справа була порушена за статтею про «зловживання повноваженнями під час виконання держоборонзамовлення», оскільки дії постачальника запчастин завдали значної шкоди обороноздатності Росії. Влада планує прийняти строгі заходи для запобігання подібним інцидентам у майбутньому.

Завантажити ще...