Генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення за власним бажанням заступника Дмитра Вербицького, який фігурував у журналістському розслідуванні.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

«Генеральний прокурор Андрій Костін 01.07.2024 підписав наказ про звільнення за власним бажанням з адміністративної посади заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького», – йдеться у повідомленні.

Згідно з недавнім розслідуванням проєкту «Схеми», дівчина заступника генерального прокурора України Дмитра Вербицького веде розкішне життя. У 2024 році Христина Ільницька придбала елітний автомобіль Porsche та триповерховий котедж у Києві. Загальна вартість цих покупок сягає ₴52 мільйонів.

Сам Вербицький заперечує свою причетність до фінансування цих придбань. Проте, офіційно задекларований дохід Ільницької за останні 10 років складає лише близько ₴360 тисяч.

Цей випадок викликав широкий резонанс у суспільстві та призвів до відкриття кримінального провадження Національним антикорупційним бюро України щодо можливого незаконного збагачення Вербицького.

19 червня Костін заявив, що стосовно його заступника Дмитра Вербицького буде проведено службове розслідування, а 21 червня Вербицького відсторонили від виконання обов’язків.

 

Генпрокурор звільнив свого заступника Вербицького
Дмитро Вербицький. Фото з сайту Генпрокуратури

 

 

Завантажити ще...