Українські енергетики завершили достроковий ремонт атомного енергоблока та успішно підключили його до енергосистеми країни, – повідомляє Міністерство енергетики України.

Після успішного перевантаження ядерного палива атомний блок, який розташований на території, підконтрольній українському уряду, почав генерувати додаткові 1000 МВт потужності. Це важливий крок для забезпечення стабільності енергопостачання України, особливо у важливий період геополітичних турбулентностей.

Атомна енергетика в Україні є основою енергетичної стабільності та незалежності країни, забезпечуючи більше половини її енергоспоживання. Незважаючи на складну ситуацію в країні, атомні електростанції продовжують генерувати електроенергію, що дозволяє забезпечувати життєво важливі потреби населення та підтримувати економіку.

До початку військових дій на території України функціонувало 15 атомних енергоблоків. Зараз 9 з них знаходяться на контрольованій урядом території, включаючи ремонтовану одиницю, тоді як 6 атомних блоків Запорізької атомної електростанції залишаються під окупацією Росією.

 

Завантажити ще...