Прокурори Луганської обласної прокуратури разом з прокурорами Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт проти колишнього судді Луганщини, який став «суддею верховного суду лнр». Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Йому інкримінуються публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також державна зрада (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

Розслідування встановило, що у 2014 році суддя Луганського окружного адміністративного суду зрадив присязі і почав співпрацювати з ворогом. Восени наступного року він був призначений «головою ЛНР» керувати «Краснодонським міськрайонним судом ЛНР». У вересні 2021 року він отримав посаду «судді верховного суду ЛНР», а восени минулого року був перепризначений на цю посаду президентом РФ терміном на 6 років відповідно до російського законодавства.

Фігурант справи сприяв формуванню «правової системи» у псевдореспубліці, приймаючи незаконні судові рішення. Наразі він оголошений у розшук.

 

Завантажити ще...