Старобільська окружна прокуратура Луганської області повідомила про підозру двом громадянам у колабораційній діяльності, відповідно до ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України, – повідомляє Луганська обласна прокуратура

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення Росії, жителі Старобільщини почали підтримувати окупантів. Один з підозрюваних, колишній співробітник МВС України, розпочав співпрацю з окупантами ще з 2015 року. Навесні минулого року він добровільно зайняв посаду «керівника відділу МВС РФ «Ровеньківський»», де координує виявлення проукраїнськи налаштованих громадян та сприяє функціонуванню правоохоронної системи держави-агресора.

Інший підозрюваний – колишня працівниця ЦНАПу, яка пішла на службу до «підрозділу з питань міграції відділу МВС Росії «Старобільський»» та отримала звання «молодший лейтенант поліції».

Фігуранти справи забезпечують функціонування так званої «правоохоронної системи» у захоплених населених пунктах Луганщини. Досудове розслідування проводить Головне управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

Завантажити ще...