У першому півріччі 2024 року до загального фонду місцевих бюджетів надійшло 208,7 млрд грн, що на 40,4 млрд грн більше, ніж у першому півріччі 2023 року. Таке збільшення надходжень пов’язано з релокацією бізнесу та внутрішню міграцію з окупованих регіонів України. Луганщина посіла останнє місце у рейтингу на ряду з Донецькою, Запорізькою та Херсонською областями.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Згідно з повідомленням, основними джерелами доходів загального фонду місцевих бюджетів у першому кварталі були:

  • податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) – 115,4 млрд грн;
  • єдиний податок – 33,5 млрд грн;
  • плата за землю – 18,5 млрд грн;
  • податок на прибуток підприємств приватного сектору економіки – 14,3 млрд грн;
  • акцизний податок – 12 млрд грн;
  • податок на нерухоме майно – 4,7 млрд грн.

«Приріст доходів загального фонду місцевих бюджетів порівняно з аналогічним періодом 2023 року зафіксовано в таких областях: Миколаївська (+30,5%), Вінницька (+27,8%), Закарпатська (+27,6%), Київська (+27,3%), а також у місті Київ (+35,8%)», – зазначили у пресслужбі.

У міністерстві пояснили, що збільшення доходів у цих областях пов’язане, зокрема, з переміщенням туди внутрішньо переміщених осіб та бізнесу з територій, де ведуться або велися бойові дії, або з тимчасово окупованих територій.

Відповідно, найменші доходи зафіксовані в областях, де тривають активні бойові дії або території яких були чи є тимчасово окупованими, зокрема в Донецькій, Запорізькій, Луганській та Херсонській областях.

 

До місцевих бюджетів надійшло на 40 мільярдів більше, ніж торік: Луганщина на останньому місці
Ілюстрація Міністерства фінансів України

 

 

Завантажити ще...