Щастинські прокурори в суді довели провину мешканки Сєвєродонецька, яка після повномасштабного вторгнення за власної волі перейшла на бік ворога. Її звинуватили у колабораціонізмі та засудили до 9 з половиною років позбавлення волі.

Про це повідомляють пресслужби Луганської обласної прокуратури та СБУ.

За матеріалами СБУ та керівництва прокуратури до тривалого терміну за ґратами заочно засуджено колишню головну спеціалістку Луганської облдержадміністрації, яка працевлаштувалася на керівну посаду у незаконному органі влади.

Їй призначено покарання ‒ 9 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Також жінку позбавлено права впродовж 15 років обіймати посади в органах влади.

Прокурори в суді довели, що засуджена з літа 2022 року по січень 2023 року добровільно обіймала посаду «заступника голови адміністрації Новоайдарського району лнр». Після вторгнення агресора на Луганщину чиновниця, яка у той час перебувала у відпустці, приїхала до захопленого ворогом Новоайдару та сама запропонувала «новій владі» свої послуги.

Окупанти призначили зрадницю «заступником голови адміністрації Новоайдарського району лнр», а невдовзі ще й заохотили медаллю.

На керівній посаді жінка брала участь в нарадах з вищим керівництвом району та представниками держави-агресора, виконувала їх вказівки та накази.

Вирок ухвалено заочно. Засуджена відбуватиме покарання з моменту затримання. Наразі жінку оголошено у розшук.

 

Дев’ять з половиною років позбавлення волі отримала колишня чиновниця з Луганщини
Фото з сайту СБУ

 

 

Завантажити ще...