Міжнародний союз електрозв’язку (МСЕ) минулого тижня розглянув серію скарг від України і чотирьох країн Європейського союзу – Франції, Нідерландів, Швеції та Люксембургу – на втручання в роботу супутників в останні місяці.

Підрозділ ООН засудив серію інцидентів, пов’язаних із втручанням Росії в роботу супутникових систем європейських країн, і вимагає припинити вплив. Про це повідомляє «Фарватер.Схід» із посиланням на Reuters.

Сторони-скаржники заявили, що ці інциденти заглушили сигнали GPS, поставили під загрозу управління повітряним рухом і перервали трансляцію дитячих телеканалів, які почали показувати жорстокі зображення війни в Україні.

«Рада висловила свою серйозну стурбованість щодо використання сигналів для створення навмисних шкідливих перешкод», – йдеться в заяві Женевського радіорегламентного комітету МСЕ.

В  заяві також містяться припущення, що «вкрай тривожні і неприйнятні» перебої в роботі французької та шведської супутникових мереж «схоже, походять від наземних станцій, розташованих в районах Москви, Калінінграда і Павлівки».

У Раді  з радіорегламенту зажадали від Росії негайно припинити свої дії і розслідувати інциденти, врегулювати ці випадки і не допустити їх повторення.

 

Завантажити ще...