Британія має намір розробити ракети дальнього радіусу дії, призначені для знищення ядерної зброї Росії, оскільки збільшуються обурення ініціативами Володимира Путіна, які можуть стати загрозою для Європи. За інформацією The Times, дипломатичні кількості планують, що Велика Британія працюватиме разом з Німеччиною над розробкою ракет з дальністю 3200 кілометрів.

Міністр оборони Великої Британії Джон Хіллі, за передбаченнями, обговорив цю ініціативу зі своїм німецьким колегою у Берліні під час свого дипломатичного турне Європою. Це зустрічають як спробу зміцнити оборонну стратегію НАТО в умовах підвищених загроз від Росії.

Згідно з планами, ракети будуть розміщені в Німеччині, замінюючи американські зразки, що планують розгорнути найближчими роками. Варто зауважити, що це рішення спричинило гнів Росії і викликало реакцію серйозних погроз від його боку.

Після повномасштабного вторгнення в Україну 2022 року, російські посадові особи і ЗМІ регулярно погрожують застосуванням ядерної зброї проти країн світу. Це викликає занепокоєння та наводить на думку, що такі дії спрямовані на залякування західних політиків.

 

Завантажити ще...