Щастинська окружна прокуратура Луганської області повідомила про винесення вироку місцевому мешканцю, якого визнано винним в участі у діяльності незаконних збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України). Суд призначив йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори довели, що у 2016 році засуджений вступив до незаконного збройного підрозділу «народної міліції ЛНР» — «2 окремої гвардійської мотострілецької бригади 2 армійського корпусу» на посаду «старшого вогнеметника». Він отримав військову форму, особисте військове спорядження та засоби індивідуального захисту. У березні 2017 року він прийняв «присягу та клятву гвардійця».

З початку 2017 року до березня 2022 року він чинив збройний опір українським військовослужбовцям, обіймаючи посади «стрільця» та «водія». Він облаштовував позиції біля населених пунктів Станично-Луганського району Луганської області та Бахмутського району Донецької області, заступав на бойові чергування та здійснював вогневе ураження позицій ЗСУ.

Затримано бойовика було наприкінці квітня цього року підрозділами ЗСУ у Бахмутському районі. На момент оголошення вироку він перебував під вартою.

 

Завантажити ще...