У 2023-2024 роках слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях зібрали доказову базу та повідомили про підозру понад 40 т.зв. «прокурорам», «поліціянтам» та «митникам», які служать ворогу на тимчасово захопленій території Луганщини.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Близько 20 окупаційних «силовиків» за матеріалами СБУ заочно отримали судові вироки. Їх визнано винними в колабораційній діяльності та заочно засуджено до 12 -15 років за ґратами.
Також зазначається, що робота з ідентифікації ворожих поплічників та документування їхніх злочинів триває.
“Щойно підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України отримав колишній керівник ЦНАП у Новопскові, який перейшов на бік ворога і у квітні 2022 р. вступив на службу до «прокуратури Новопсковського району лнр» у якості «помічника прокурора», – повідомили в СБУ.
Також фігурантами кримінальних проваджень також стали колишній працівник поліції Щастинського району, який зрадив присязі та нині працює в т.зв. «омвд рф «Новоайдарський», а також екскерівник облуправління Укртрансбезпеки, який пішов на службу в «гибдд лнр».
Слідчі СБУ продовжують досудове розслідування за цими та іншими фактами за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.
Зловмисникам загрожує до 15 років тюрми.
Завантажити ще...