Про актуальну ситуацію на Луганщині станом на сьогодні, 3 липня, розповів в етері новинного телемарафону голова Сєвєродонецької райдержадміністрації Роман Власенко.

За словами Власенка, у районі Кремінної значно активізувалися бойові дії. Місто залишається без електро- та водопостачання.

До того ж він розповів про гуманітарну ситуацію в окупації, зазначивши, що дуже складна ситуація з працевлаштуванням у Лисичанську, Рубіжному та Сєвєродонецьку, а місцеві окупаційні адміністрації обмежили категорії громадян, які мають право отримувати гуманітарну допомогу. До того ж з 1 липня всі комунальні послуги для населення подорожчали на 10-20%.

На території окупованого Сєвєродонецького району жодне промислове підприємство не відновило роботу.

Також голова РДА зазначив, що на ТОТ Луганщини триває мобілізація, яка призводить до великого дефіциту робочої сили, зокрема чоловіків-шахтарів.

Окрім того, враховуючи кліматичні та погодні умови, Луганщина потерпає від лісових пожарів. «Тривають лісові пожежі навколо Кремінної та Рубіжного. Для боротьби зі стихією не вистачає техніки та людей», – сказав пан Роман.

Ситуація в регіоні залишається складною, зростає потреба в ресурсах та підтримці для місцевих мешканців.

 

Завантажити ще...