Пентагон виявив ще 2 мільярди доларів бухгалтерських помилок у розрахунках щодо військової допомоги Україні, повідомляється в останньому звіті уряду США. Загалом, неправомірно оцінені витрати на боєприпаси, ракети та інше обладнання, відправлене до України, досягли 8,2 мільярда доларів, – повідомляє Reuters.

Міністерство оборони США стикалося з труднощами у точному обліку військових матеріалів, що були відправлені до України через неясне визначення бухгалтерських правил, як показує новий звіт Урядової звітності.

У 2023 році виявлено, що співробітники використовували неправильні методи обліку, що призвело до завищення вартості на 6,2 мільярда доларів і дозволило відправити ще мільярди матеріалів до Києва. Згодом, Пентагон повідомив Генеральному аудиторському офісу (GAO), що було виявлено ще 2 мільярди доларів завищень.

Відповідно до звіту, це створило можливість для додаткової поставки зброї на суму 2 мільярди доларів до України, щоб покрити схвалені адміністрацією Байдена видатки на допомогу.

Крім того, GAO надав сім рекомендацій Міністерству оборони США, закликаючи оновити вказівки щодо оцінки вартості обладнання та розробити процедури для оцінки окремих компонентів. Департамент заявив, що погоджується з усіма рекомендаціями та вживе заходи для вирішення цих проблем.

 

Завантажити ще...